Ole-Håkon’s fiske i 2018: 4. Havøysund og Sunnmøre

To ganger en uke på høsten var som vanlig satt av til et par lengre turer med fiskeutstyr i bagasjen. Etter tre år med Svalbard-turer, holdt vi oss på fastlandet på årets august-tur. Havøysund i Finnmark er imidlertid såpass langt nord at det eneste som skiller oss fra Svalbard er havet. I september ble det Sunnmøre som fikk besøk. Langt fra første gang, men garantert ikke siste gang heller.

20-Havøysund 15-8-18 (40) Kveite 12000g-103cm

HAVØYSUND

De store fiskemålene for turen til Havøysund var 1)hvitskate, 2)stor uer, 3)mikrofiske oppdregget på 100 meter+, 4)stor rødspette, 5)stor sandflyndre og 6)det som ellers måtte bite av ting som vi synes er spennende. Det skulle ikke bli en tur med stor måloppnåelse…

 

10.8. Småkjipt flyndrefiske

Vi ankom Havøysund i HiAce rundt klokka 1630 etter tre timers kjøring fra Alta (bilen sto og ventet på oss med nøklene i, ingen problem med det der oppe visstnok), plukka opp fiskesakene til Leif på Posten, ble tatt vel imot av guidene fra Norway Guide Fishing og fylte leilighetens kjøleskap med mat og drikke. Flotte fasiliteter, flott leilighet, kompakte saker med bosted 40 meter fra renserom, fryserom, tørkerom og båter. Båten var en 23 fots Arronet med 150 hester. Oppdreggingsutstyret for dypvannsfiske var imidlertid ikke på plass.

Reinsdyr i veien er liksom bare noe man må forvente.

Reinsdyr i veien er liksom bare noe man må forvente.

Helt greie båter.

Helt greie båter.

Siden værmeldingen for lørdag var riktig stusslig, hev vi oss ut på vannet så snart vi kunne. Vi fikk med oss noen tips om gode flatfisk- og steinbitplasser fra guiden. Vi la oss til å driftfiske på 15-35 meter og holdt på frem til 0130, men resultatene var ikke hva vi hadde håpet på. Joda, vi fikk vel nærmere 50 flyndrer, men størrelsen var ikke all verden og rødspettene var få. Vi fikk bare tre, med den største på halvkiloen. Den største sandflyndra var 670 gram. Middagen for neste dag var i god boks, men ikke så mye mer. Vi fikk vite av Brian Ahlers neste kveld at plassen var blitt trålt for rødspette uka før av en fiskebåt…

Ganske så fine forhold tidlig på fredagskvelden.

Ganske så fine forhold tidlig på fredagskvelden.

Utpå natta dro vi så vestover og utover for å prøve steinbit, men vi merket at vinden var i ferd med å dra på på veien utover. Vi trakk oss da vinden var oppe i 8-10 m/s og bølgene gikk på tvers av dønningene og laget rotesjø. Vi var også ganske slitne etter å ha vært oppe siden 04-05 dagen før, så 0230 la vi til havn.

Jeg testet litt mikrofiske ved brygga og fikk ei ålekvabbe og ei ulke pluss fiska på det jeg trodde var ei panserulke (men som senere i uka viste seg å være ei dyfeit glattulke) og en tangsprell. Klokka 0430 var det godt å endelig ta kvelden.

 

11.8. Landligge

Vi fikk låne oppdreggingsutstyr til dypvannsfiske fra Brian Ahlers, og stablet det i båten mellom vindkastene og regnbygene. Vinden lå på 13-15 m/s, så noen utgang på havet var meningsløst.

Vi hadde i stedet kaffebesøk av Brian, prata med guider, kikket på kart, fikset takler og diskuterte planer etter en sen morgen etter en lang gårsdag. Det hele ble avrundet med en fortreffelig flyndremiddag, noen øl og mer skravling.

 

12.8. Mikrofiske i Bakfjorden uten suksess

Vinden lå fortsatt på 13 m/s på formiddagen, så vi stressa ikke med å komme utpå. Stein og Leif fiska agnsei fra ei brygge, mens jeg kikka etter småarter i ei småbåthavn og prata med en lokal fisker. Til slutt kravla vi litt rundt på flytebrygga der båtene lå for å kikke etter interessante småarter. Resultatet ble helt OK. Noen ulker, ei dvergulke, min nest største tangsprell noen gang på 29.1 gram (den første fanget på campen, det ble stor ståhei), og rognkjeks som ny art på både Stein og Leif.

Tangsprell-sensasjonen!

Tangsprell-sensasjonen!

Ny art på Stein...

Ny art på Stein…

...og ny art på Leif!

…og ny art på Leif!

Da klokka nærmet seg 1500 hadde vinden roet seg til 8-9 m/s, så vi la i vei til Bakfjorden, der planen var oppankring og fiske med 14-kroker agnet med rekefragmenter eller strandsnegle på mudderbunn. Håpet var spennende saker slik som langebarn, krokulke, paddeulke, ålebrosmer m.m., men frykten var hyse. Vi ankra først på 140 meter, deretter på 100 meter. Frykten viste seg å være velbegrunnet. Det ble mye småhyse, ja nesten kun småhyse. Etter hvert innså vi at dette ikke gikk veien, så de litt større krokene ble testet på noen stenger. Resultatet ble større hyse, og et par torskeperser på Stein (den største på 4450 gram, tror jeg) og ei kveite på rundt 2000 gram på Leif. Jaja, vi prøvde iallfall i 6 timer, så det var et tappert forsøk.

Det var greit med bølger på vei tilbake, så turen tok litt tid (det skal innrømmes med en gang at jeg ikke er den tøffeste til å kjøre båt), nesten en time faktisk. Vi tok en drøy time utenfor munningen av Havøysund og driftet etter sil (som det skulle være så mye av, vi fikk ingen) og flyndre. Det ble få flyndrer i regnværet, vinden og mørket, og mest torsk og hyse, så vi ga oss 2345.

 

13.8. Endelig en ganske fin dag på sjøen

Brian rådet oss til å forsøke oss på hvitskata på tirsdagen med utreise 0400, da ville vi treffe godt på vind (meldt 4 m/s fra nord) og strøm i fht. ankringsplassen.

Dermed bestemte vi oss for å bruke mandagen på en runde på jakt etter mer flyndre (de store måtte jo være en plass), sil (det skulle det være mye av ved Rolvsøya) og kanskje litt kveite (Rolvsøya igjen). I tillegg fylle opp ei bakke med 40-50 sei til skatefiske, og komme seg i land og i seng i rimelig tid. I retrospekt burde vi gått for hvitskata på ettermiddagen denne dagen, men også i retrospekt; det var jo ikke noe logisk trekk når vi hadde planen klar for tirsdagsmorgenen og værmeldingen var som den var.

Etter å ha tatt min daglige rognkjeks ved brygga,

En rognkjeks om dagen...osv.

En rognkjeks om dagen…osv.

dro vi over til Rolvsøya (OK forhold for kryssing i dag), og der ble det både sol og skjerming for vinden (som lå på 5-8 m/s fra N/NØ). Jeg prøvde en del med hekle på stimer med fisk i håp om sil, men det var bare torsk, sei og hyse. Men agnbakka fikk jo påfyll. Flyndrefisket var dog heller labert. Vi hadde ute to dupper med agnfisk etter kveite et par timer, men det var stille. Vi hadde også besøk av 8-10 niser som kryssa rundt på alle kanter av båten. Stilig.

8-Havøysund 13-8-18 (16) Niser Rolvsøya

9-Havøysund 13-8-18 (20) Niser Rolvsøya

Se opp til høyre for Stein;)

Se opp til høyre for Stein;)

På de siste plassene lå vi skikkelig i le og hadde det helt topp i sola, men interessant fisk var det lite av. Det var ikke før på kvelden at vi omsider fant en plass med OK flyndrer. Leif fikk på 1350 og 1300 gram, mens jeg fikk på 870 gram. Ellers ble det noen sandflyndrer.

11-Havøysund 13-8-18 (23)

870 gram. Fin fisk.

870 gram. Fin fisk.

Men ganske snart var klokka blitt 1900, så vi måtte tilbake. Det tok 45 minutter i bølgene, og etter en middag var vi i seng til litt over 2200.

 

14.8. Hvitskatefisket som blåste bort

Stein og Leif kom seg greit opp, jeg følte meg som vanlig som en zombie på en dårlig dag da vi sto opp 0345. Vel ute av døra blåste det da en del? Hmmm…

Vi kom ikke lenger enn ut sundet før vi skjønte at yr sine 4 m/s fra N var blitt til 10 m/s fra V. Nei og nei. Bølgene sto inn i sundet, og etter en liten runde ut i de, ble vi kjapt enige om at vi ikke hadde noen sjanse på hvitskateplassen. Så vi dro hjem og la oss igjen.

Vi var oppe igjen litt over 1000. Jeg rakk ei lita økt før vi dro ut med båten 1200, og fikk både min daglige rognkjeks og ei utrolig feit glattulke (dog ikke mer enn 51 gram tung/lett). Så det var den jeg hadde sett på natta noen dager før, og ikke ei panserulke.

Da har jeg fått glattulke både på Svalbard og på fastlandet!

Da har jeg fått glattulke både på Svalbard og på fastlandet!

Siden vinden kom fra vest kjørte vi gjennom sundet og ut mot vestsiden av Havøysund. Der var det mer skjermet, men ikke veldig. Vi prøvde oss på noen topper med steinbittakler, men måtte ha 7-800 gram søkke for å holde bunnen på 30-40 meter, og etter en knapp time så jeg at Stein begynte å bli grønn i trynet av dønningene. Siden steinbitfisket åpenbart ikke var baluba og en mann var i ferd med å gå ned for telling, dro vi oss tilbake i mer skjermet område igjen.

Vi drifta ute i munningen av Havøysund – først etter steinbit uten hell, men med bonussandflyndrepers på Leif på 860 gram på svær krok. Deretter begynte vi å drifte i samme område etter flyndrer i håp om flere, men det ble det ikke så mye av.

Leif med sandflyndre på 860 gram.

Leif med sandflyndre på 860 gram.

Vi ble snart lei av tunge søkker, mye vind og laber fangst, så vi trakk oss inn i en skjermet bukt der vi klarte å drifte så sakte at vi nesten lå i ro. Frem kom mikrokrokene ladet med snegle og rekefragmenter igjen og vi fisket på mudderbunn fra 30-45 meter. Men fikk bare småhyser og små sandflyndrer. Så da ble vi lei av det også.

Vi prøvde noe mer driftfiske med litt lettere søkker ute i sundet, da vinden hadde roet seg til ca 7 m/s. Men uten særlig hell, unntatt en ulkepers på Stein på 360g. Vi ga beng etter cirka 7 timer på havet klokka 1915 og laget heller en bedre fiskemiddag og diskuterte hva vi skulle gjøre de neste to dagene.

Ulkepers på Stein.

Ulkepers på Stein.

Vi så at vindmeldingene så dårlige ut, og innså at det ville bli vanskelig å få til både uer- og hvitskatefiske. Da var det bare ett logisk trekk, ettersom det øvrige nærfisket til Havøysund hadde vist seg å være labert. Dagen hadde gitt godt kveitefiske for de andre båtene, så da guiden sto i døra for å snakke oss fra uerfiske neste dag (vi hadde en dag med guide inkludert), kom vi han i forkjøpet ved å foreslå kveitefiske. Det viste seg å være et 100% godt trekk.

 

15.8. Super kveitedag

Vi dro ut 1000, og var i gang en time senere. Strategien var driftfiske med to stenger med hel sei, og hver vår jigstang vi kastet med i tillegg. Leif fikk dagens første på 114 cm/17 kg (pers), deretter fikk jeg en på 89 cm/8,5 kg og Stein en på 91 cm/9,5 kg (pers), i tillegg til et par missede napp på agnfisk. Deretter døde det litt av. Så lå da også samtlige 5 båter på campen etter hvert og fisket i samme område.

Og ett sekund senere sto sjøsprøyten i været...

Og ett sekund senere sto sjøsprøyten i været…

8500 gram

8500 gram

9500 gram

9500 gram

Vi gjorde et plassbytte. Det var urolig vann med 7-8 m/s vind, men sol og hyggelige 12 grader. Herfra og ut gikk det slag i slag i drøye tre timer. Leif fikk på 120cm/22kg (pers), 91cm/9kg, 84cm/7,2kg, 101cm/11kg og en undermåls på 70cm, Stein fikk på 123cm/24kg (pers) og 121cm/22kg, og jeg fikk tre på 103, 104 og 105 cm fra 12 til 12,8 kg. I tillegg mistet jeg en på rundt 10kg rett under båten, og vi hadde noen hugg til.

19-Havøysund 15-8-18 (33) Trollsundet

12800 gram

12800 gram

Stein med dagens største på 24000 gram og 123 cm.

Stein med dagens største på 24000 gram og 123 cm.

Tre ble gjenutsatt, resten ble til 62 kg ferdig renset kveite til å ta med hjem. Og dermed var vi enige om at turen var reddet:)

22-Havøysund 15-8-18 (44) Rensing kveite

23-Havøysund 15-8-18 (49) Rensing kveite Stein

16.8. Tilbake i vindhelvete, men fin dag på land i stedet

På torsdagen traff værmeldinga greit. Det var strålende sol og 16-18 grader, men en skikkelig kjip sønnavind på 8-12 m/s. Leif og jeg prøvde oss først utpå sjøen mot vest, men det var riktig utrivelig. Vi fisket en time på østsiden av sundet, men fangsten var like laber som før, og vinden var utålelig, så vi dro i land og begynte å pakke i stedet. Stein gikk en lang tur på fjellet i stedet mens vi fisket.

Vi var ferdig pakket og klart til rundt 1800, deretter var det kveite til middag, og så rundet Stein og jeg var dagen med en god gåtur over det meste av Havøya, tre timer med flotte utsikter og fin natur.

24-Havøya 16-8-18 (1)

25-Havøya 16-8-18 (3)

26-Havøya 16-8-18 (6)

27-Havøya 16-8-18 (23)

28-Havøya 16-8-18 (40)

29-Havøya 16-8-18 (59)

30-Havøya 16-8-18 (68)

Og på fredagen dro vi hjem, og alle fikk det de skulle ha på Gardermoen.

Du vet at det er mange sportsfiskere på flyet når halve bagasjen består av isoporkasser...

Du vet at det er mange sportsfiskere på flyet når halve bagasjen består av isoporkasser…

Takk til Bjørn og John Olav Florø-Larsen for gode tips før turen, og Brian Ahlers for utlån av dreggeutstyr og gode tips! Det var i alle fall ikke pga. dere at vi ikke fikk det vi hadde håpet på på forhånd?

 

SUNNMØRE

Vi så det allerede før vi dro oppover. Dette kom ikke til å bli en kosetur i sola. Det skulle vise seg å stemme godt. Men det er ikke første gang vi har kjempet mot dårlige forhold akkurat.

16.9. Sunnmøre dag 1: Oter i veien og havålblanking

Marius og KJ var på vei fra Kløfta allerede 0900. Jeg var litt tregere på banen med avreise fra Degernes 0915. Jeg plukka opp Stein på Hvam, og deretter kjørte vi over Strynefjellet. Der lå først en elg i grøfta og så en bil. I det vi bikka ned mot Stryn kom både regnet og vinden, og det forlot oss sjelden den kommende uka Rett før vi var fremme ved Hjørundfjorden måtte vi stoppe for oter i veien….det er jo et tegn på at det er vått…

Da Stein og jeg ankom 1815 var de andre gutta allerede godt innlosjert. Hytta var topp og lokaliteten topp. Været var helt greit til havålfiske. Vi rigga stenger litt før 2000, og så var det bare å vente. Og vente. Og vente. Og regnet begynte å virkelig øse ned. Men havålen var ikke hjemme. Det var ingen definitive napp i det hele tatt.

KJ fiska litt med mikrotakler ved steinrøysa der han satt og fikk godt betalt for det, siden han kunne notere seg for ny art: femtrådet tangbrosme. To stykker faktisk. Størrelsen var en annen sak (den største veide rett over 21 gram), men art er art!

Vi ga oss ved midnatt, da var vi passe våte og lei av at det ikke nappet.

 

17.9. Sunnmøre dag 2: Endelig en godkjent havål på meg – og superhavål på KJ

Været var greit denne dagen (dvs. bare en del regn og vind…), så vi var i båtene fra 9/10-1600. Dog uten de helt store fangstene. KJ og Marius fikk hver sin spisskate. Stein og jeg endte etter hvert opp med brungyltdrifter, etter å ikke ha lykkes med å få en glassvar (eller noe annet spennende). Jeg fikk pers på brungylt med en fisk på 143 gram.

32-Hjørundfjorden 17-9-18 (5)

Pers iallfall:)

Pers iallfall:)

Deretter var det tid for havålfiske. Vi la kjørte av gårde i god tid for å kikke på noen potensielle plasser. Vi fant tre og da var det bare å begynne på den som virket mest forlokkende. Der hadde vi ikke mer enn rukket å begynne å bære ut stenger før det kom en kort oppbremsing fulgt av et smell oppe på veien ca 200 meter unna. Ikke bra. Vi rakk aldri å ringe 113 før en annen bil stoppet, og de første blålysene kom bare 10 minutter senere. Hele 8 blålysbiler dukka opp etter hvert, og så også flere lokale som kjapt konkluderte med at det ikke var havål å få her. Jeg skulle ønske noen av de hadde kommet tilbake utover kvelden…

Det var stille de første halvannen timene, bortsett fra action oppe på veien, men så dro det i gang på stengene til Marius, og spesielt KJ. Etter at KJ hadde fått to, Marius mista en havål, pluss at de hadde missa noen napp, bytta jeg plass (jeg sto innerst). Det hjalp. Ikke lenge etter hadde jeg dobbeltrun – den ene ga seg, men den andre satt. 7685 gram havål og endelig en anstendig fisk igjen. Jeg har nemlig hatt elendig havålflyt etter at jeg åpnet mitt havålfiske med en bjesse på 16750 gram tilbake i 2011.

Meget lykkelig havålfisker.

Meget lykkelig havålfisker.

Det barket på flere fisk hos de andre, men en skilte seg brutalt ut. KJS kjempet opp et beist på 25600 gram og 204 cm! En fantastisk flott fisk og stor stas.

Fisken er tung når det må tre mann til for å veie!

Fisken er tung når det må tre mann til for å veie!

36-Storfjorden 17-9-18 (15) Havål 25600g-204cm KJS

37-Storfjorden 17-9-18 (22) Havål 25600g-204cm KJS

Etter dette dabbet det hele av, men vi hadde rukket å få opp 6 fisk (de øvrige 4 var under 5 kilo), hadde mistet 1 i vannkanten og hatt på flere. En strålende fiskeplass.

18.9. Sunnmøre dag 3: Havål og spisskate, men ikke på meg

Den tredje dagen åpnet med riktig stusslig vær. Masse regn og en god del vind. Vi tok en lang, rolig morgen før vi la utpå med båtene. Det ga oss imidlertid gleden av å observere en otermor med unge ute på plassen bak bilene. Som sagt: vått!

34b-Oter Hjørundfjorden 18-9-18 (2)

Men så kom varmlufta flommende, 10 grader ble til 20 og skylaget sprakk opp. Vinden var imidlertid frisk ut fjorden, men området utenfor hyttene var rimelig skjermet. Marius og KJ tok på seg jobben med å legge dreggen i kanten på ca 350 meter, mens Stein og jeg bøtta opp 40+ makrell til agn. Vi kjørte på med skolestfiske i tre timer, men ingen hadde napp i bølgene. Til slutt ble vi lei.

38-Hjørundfjorden 18-9-18 (1)

Stein tok en tur på land – sjøsjuk etter 3 timer i bølger. Jeg gjorde et forsøk etter glassvar, men det ble ingen fangst. Det var i alle fall ikke pga. dårlig drift. Det kom enkelte vindkast ned fra dalen på opptil ca 25 m/s, noe som drev båten noe hinsides av når det skjedde.

Snart var Stein i slag igjen og kalte meg opp fra land. Vi avsluttet dagen med et lite forsøk på spisskate. Stein leverte med ei skate på 10360 gram. Jeg måtte ta til takke med ei brosme på 2,5 kilo…

39-Hjørundfjorden 18-9-18 (8) Spisskate Stein 10360g

På kvelden dro vi plass nummer to vi hadde kikket på dagen før. KJ ble igjen kveldens konge med 3 havål på KJ opptil 5kg. Stein fikk en liten en. Marius og jeg blanka. Dvs. jeg fikk bekreftet at min plass hadde feil bunntype, da jeg fikk en hågjel på en stang med mindre agn og krok. Men været var slettes ikke så verst, faktisk.

19.9. Sunnmøre dag 4: Helene kommer, og da ble det årsmøte

Det var ruskete og skiftende vær på formiddagen med opptil 20 m/s i kastene. Stein og jeg kom oss derfor ikke utpå før klokka 1315. Vi prøvde først litt trolling med wobbler uten annet enn en makrell, før vi drifta litt og fikk lite.

Deretter tok vi turen over til den andre siden av fjorden, da værmeldingen sa det ville være stille før stormen Helene som skulle komme på kvelden. Fangsten ble imidlertid laber. Da været utpå fjorden frisknet til (vi så det begynte å gå hvitt), feiga vi ut og la over i frykt for at det skulle dra på enda mer, selv om værmeldinga sa det ville da 3-4 timer til. Men den kan man erfaringsvis ikke stole på i Hjørundfjorden. Det ble en frisk overfart. Heldigvis kjørte vi skrått med bølgene, ellers tror jeg at det ville blitt veldig ubehagelig. KJ og Marius feiga derimot ikke ut, og fikk veldig god uttelling på det. De rakk hele 3 spissskater i løpet av de neste 45 minuttene.

Siden stormen skulle passere utpå kvelden og natta gikk vi for havålfiske ved hytta igjen, selv om trua ikke var all verden etter det labre fisket på søndagskvelden. Kun KJ og jeg holdt ut i regnet, det øste ned – og det skjedde fint lite. Da klokka var 2230 begynte vinden å dra på for alvor og vi ga beng og hadde årsmøte i SFK Laken i stedet.

20.9. Sunnmøre dag 5: Godt gammeldags kaifiske – uten havål, men med kveite og rødflekket kutling

Helene fikk herje på formiddagen og utover dagen. Det var ingen vits i å tenke på å bruke båtene. Vi studerte kart og værmeldinger for å forsøke å finne en fornuftig plass å bruke slutten av dagen på. Til slutt bestemte vi oss for å sjekke ut noen brygger i indre del av Austefjorden, sørvest for Hjørundfjorden.

Vi startet innerst i Fyrde fra ei kai der i regnbyger og kraftige vindkast. Marius fant ei gjensatt bakke med fiskerester som han elegant veltet ut. Dermed stinket det råtten fisk resten av turen der. Det var brådypt, men vi fikk ikke annet enn noen gylter og sandflyndrer.

Deretter dro vi litt lenger ut i fjorden, der vi fant et langt mer spennende kaianlegg. Plassen leverte et fint knippe gylter av alle slag før det begynte å mørkne. Jeg hadde glemt takkelmappa i Fyrde, og før jeg var tilbake hadde de fleste store berggyltene på 900-1300 gram blitt tatt. Jeg fikk imidlertid slåss litt med en før jeg tapte, og fikk ei lita kveite på halvannen kilo.

Bunnen var stygg og full av stein, så her skulle vi prøve havålen for kvelden. Men det leverte ikke. Vinden var ganske så grei, men det regnet uavbrutt frem til 2230. Da kunne vi omsider mikrofiske litt, men det ble ikke så mye spennende. Unntaket var at jeg fikk en rødflekket kutling inne i steinveggen i småbåthavna. Vi takka for oss 0000.

21.9. Sunnmøre dag 6: Endelig en ganske fin dag, men kun feilkroket spisskate på meg i år

Været var slettes ikke verst i båtene denne dagen, bortsett fra en del regn. Marius og KJ brukte første halvdel av dagen på å fiske lyr, og fikk bra med fisk opptil 3 kilo. Stein og jeg fiska litt forskjellig. Stian Nyblin-Austgulen og Espen Krogh hadde ankommet dagen før, og de lå på dregg inntil begge hadde fått spisskate.

Til slutt ble det helt vindstille og heller ikke så voldsomt med regn, så vi nøt turens to beste timer værmessig. Stein fikk spisskater på 8650 og 8950 gram, mens jeg feilkroka en i snuta på 10kg+. Dermed fikk det holde med skatefiske og båtfiske generelt.

That's more like it!

That’s more like it!

På kvelden øste det på med regn og det var meldt mye vind utover kvelden, så Stein og Marius bestemte seg for å holde seg inne. KJ og jeg tok turen innover i fjorden for å teste havålen. Det ble eksepsjonelt vått, men vinden var slettes ikke verst. Synd da at det ikke var havål der. Vi fiska opp lyr og taggmakrell fra kaia, og jeg fikk turens tredje nærkontakt med oter, da en svømte inn mellom steinene i kaia, bare en meter under beina mine og en halvmeter over agnet:)

Vi ga oss etter et par timer, klokka 2330, da vinden økte på og vi var lei øsende regn og manglende havål.

Vi dro hjem på lørdagen. Det var meldt mye snø og vind på Strynefjellet så vi tok den noe lengre veien rundt via Sjøholt og Raumadalen. Der var det greit å kjøre, men fortsatt mye regn og masse vind langs kysten. Stein og jeg hadde en plan om en gyltestopp på vei hjemover, men det ble aldri aktuelt med værforholdene. Vel, man driver jo en utendørsaktivitet, noen ganger på godt, andre ganger på vondt…

Posted in Saltvann Tagged with: , , , , , , , ,

Arkiv

 • 2018 (8)
 • 2017 (11)
 • 2016 (17)
 • 2015 (12)
 • 2014 (11)
 • 2013 (3)
 • 2010 (1)
 • 2009 (9)
 • 2008 (20)
 • 2007 (14)
 • 2006 (24)
 • 2005 (49)
 • 2004 (11)